Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Ziarul austriac Die Presse: Premierul Ponta angajeaza agentia de PR a concernului rus Gazprom si a Guvernului de la Moscova .


Ziarul austriac Die Presse scrie intr-un articol intitulat "Premierul Ponta, in procesiune la Bruxelles" ca primul-ministru "intareste randurile pe frontul salvarii imaginii sale cu agentia de PR G+ Europe, care are in portofoliul sau de clienti, printre altii, concernul energetic Gazprom si Guvernul moscovit".

Ziarul austriac citeaza un comunicat de presa remis de firma de PR si lobby G + Europe in numele lui Victor Ponta, comunicat in care scrie "Pentru gustul meu am vazut in ultimele zile prea multa manipulare politica ("spin" in original – n.red.) si prea putine fapte".

Die Presse, care anunta ca Ponta urmeaza sa-i intilneasca joi la Bruxelles pe Herman Van Rompuy si Jose Manuel Barroso, scrie ca "pentru salvarea imaginii sale, prim-ministrul angajeaza agentia de PR a concernului rus Gazprom si a Guvernului de la Moscova.

Potrivit site-ului de prezentare, G+ este o companie care ofera servicii de comunicare, relatii media si political advocacy. Tot pe site-ul companiei se arata ca G + face parte din grupul de comunicare Omnicom, unul dintre liderii modiali de piata, grup listat pe New York Stock Exhange.

HotNews.ro a formulat o cerere oficiala in jurul orei 12.00 catre Guvernul Romaniei, intrebind daca exista un contract cu firma G +, asa cum sustine ziarul austriac Die Presse. Pina la aceasta ora nu am primit nici un raspuns. Vom prezenta raspunsul guvernului imediat ce el va fi disponibil. Nici reprezentantii firmei G + nu au raspuns pina la aceasta ora intrebarilor adresate pe aceasta tema.

Vezi articolul Die Presse (in original, lb. germana)

UPDATE 13.53: Guvernul a remis HotNews.ro un raspuns in care spune ca "in acest moment nu exista nici un contract semnat intre Guvern sau premierul Victor Ponta si firma de consultanta G+. Ieri (miercuri – n.red.), reprezentanti ai acestei companii si-au oferit sprijinul pentru dialogul cu presa, la Bruxelles, dar nu s-a concretizat nici o relatie contractuala".

Iata raspunsul complet remis de Guvern:

"Va informam ca in acest moment nu exista nici un contract semnat intre Guvern sau premierul Victor Ponta si firma de consultanta G+.
Ieri, reprezentanti ai acestei companii si-au oferit sprijinul pentru dialogul cu presa, la Bruxelles, dar nu s-a concretizat nici o relatie contractuala.
Daca vom considera necesar sa existe o relatie contractuala cu o firma specializata in domeniu, vom anunta acest lucru in mod transparent si vom urma cu strictete prevederile legale si normele europene in domeniu".

UPDATE: Ziarul austriac Die Presse: Premierul Ponta angajeaza agentia de PR a concernului rus Gazprom si a Guvernului de la Moscova . Guvern: In acest moment nu exista nici un contract semnat intre Guvern sau premierul Ponta si firma de consultanta G+. Ieri, reprezentanti ai acestei companii si-au oferit sprijinul pentru dialogul cu presa la Bruxelles, dar nu s-a concretizat nici o relatie contractuala

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: