Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

Comunicat de presă – Institutul Cultural Român de la Viena

„Oameni obișnuiți’ de Gianina Cărbunariu în premieră internațională la Wiener Festwochen 2016 Premiera internațională cu ‘Oameni obișnuiți’ de Gianina Cărbunariu are loc în cadrul festivalului austriac Wiener Festwochen 2016. Spectacolul se va More »

 

William Brînză: Românii din Austria cer reînfiinţarea Consulatului itinerant la Graz si introducerea votului prin corespondenţă


Reînfiinţarea Consulatului itinerant la Graz, schimbarea consulului onorific prin numirea unui reprezentant interesat să se pună în slujba comunităţii, liberalizarea pieţei forţei de muncă pentru lucrătorii români, precum şi introducerea votului prin corespondenţă au fost principalele teme de discuţie dintre reprezentanţii comunităţii de români şi preşedintele Comisiei parlamentare pentru românii din străinătate, William Brînză, care s-a aflat în perioada 24-25 martie 2012  în vizită de lucru în Austria.

Membrii comunităţii i-au solicitat deputatului sprijin pentru reînfiinţarea Consulatului itinerant cu atât mai mult cu cât, această formă de acordare a asistenţei diplomatice şi consulare s-a aplicat cu succes până în urmă cu 6 ani. În acest context, preşedintele Asociaţiei Aut Pro Rom şi-a asumat responsabilitatea de a-l sprijini pe deputat în promovarea reînfiinţarii Consulatului itinerant şi acţiunile acestuia.

În ceea ce priveşte liberalizarea forţei de muncă în Austria, preşedintele Comisiei pentru românii din străinătate, William Brînză a transmis asigurări că dialogul susţinut cu autorităţile austriece îşi propune eliminarea restricţiilor cât mai curând posibil.

Preşedintele Asociaţiei Aut Pro Rom i-a mulţumit deputatului pentru primul succes înregistrat de comunitate, urmare a discuţiilor pe care oficialul român le-a purtat în cursul zilei de 24 martie cu reprezentanţii primăriei din Graz. Mai exact, după discuţiile purtate de către deputatul Brînză, primarul oraşului Graz a programat prima întâlnire de lucru cu reprezentanţii comunităţii de români, care se va concretiza în luna mai şi va avea ca obiectiv obţinerea de sprijin logistic şi financiar în organizarea evenimentelor culturale, economice sau sociale româneşti.

Votul prin corespondenţă a fost un subiect amplu dezbătut, comunitatea solicitând introducerea acestei opţiuni alternative de vot. Românii au discutat şi pe baza exemplului Austriei, care foloseşte cu succes această formă de exprimare a opţiunii politce şi nu s-a confruntat, până în prezent, cu nici un fel de problemă.

….

William Brînză: Românii din Austria cer reînfiinţarea

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: