Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Vizita de lucru a senatorului Viorel Badea în landul Styria, Austria


În perioada 24 – 25 martie a.c., președintele Comisiei românilor de pretutindeni, senatorul Viorel Badea, a efectuat o vizită de lucru în Austria.

Pe agenda vizitei s-au aflat întrevederi cu reprezentanții românilor din landul Styria, precum și participarea la Sfânta Liturghie, săvârşită de către Preotul Cristian Greucean, cu prilejul sărbătoririi hramului Parohiei Ortodoxe Române din Knittelfeld.

În cadrul întrevederilor cu reprezentanții românilor s-au discutat teme de interes precum oportunitatea și necesitatea adoptării inițiativei legislative privind votul prin corespondență, necesitatea reînființării programului consulatului itinerant în zonă, precum și dorința românilor rezidenți în Austria de a avea acces deplin pe piața muncii. Cu acest prilej, senatorul Badea a reiterat importanţa implementării proiectul de lege privind votul prin corespondenţă în demersul României de a oferi posibilitatea unui număr considerabil mai mare de cetăţeni aflați în afara graniţelor de a-şi exercita dreptul la vot.

Totodată, senatorul român și-a arătat susținerea pentru reînfințarea programului consulatului itinerant în Graz, urmând ca la întoarcerea în București, să expună Ministerului Afacerilor Externe necesitatea unui astfel de program în zonă.

Președintele Comisiei românilor de pretutindeni le-a prezentat interlocutorilor demersurile pe care le-a facut pe lângă autoritățile austriece precum și pe lângă autoritățile din România în vederea implementării în Austria a proiectului Institutului Limbii Române, „Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească”.

La finalul întâlnirii, senatorul român şi-a prezentat intenţia ca, în cadrul următoarelor întâlniri cu românii din Austria să invite parlamentari austrieci, reprezentanţi ai circumscripţiilor electorale unde îşi au rezidenţa comunităţi importante de români.

.. Citeste mai mult

Vizita de lucru a senatorului Viorel Badea în landul Styria, Austria

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: