Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Vizita de lucru a senatorului Viorel Badea în Austria


In perioada 2 – 6 februarie a.c., senatorul de diaspora Viorel Badea a efectuat o vizită de lucru în Austria. Pe agenda vizitei s-au aflat o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai comunităţilor de români din Austria, participarea la o serie de evenimente organizate la Graz de una dintre cele mai active asociaţii româneşti din Austria, „Aut Pro Rom”, participarea la Sfânta Liturghie oficiată la Parohia „Sfânta Înviere” din Viena, de către un sobor de preoţi în frunte cu Înaltpreasfinţitului Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, precum şi participarea la oficierea serviciului divin din Biserica Penticostală Elim.
 
Vineri, 3 februarie, senatorul Viorel Badea a avut, în cursul dimineţii, o întâlnire la sediul Asociaţiei „Aut Pro Rom”, în cadrul căreia preşedintele organizaţiei, domnul Mircea Popi, a prezentat activităţile asociaţiei, precum şi proiectele de viitor ale acesteia. În cursul prânzului, senatorul de diaspora a participat la o emisiune cu ocazia sărbătoririi a 5 ani de existenţă a postului de radio „Helsinki”. În cursul serii, domnul Badea s-a întâlnit la sediul Institutului Cultural Român, cu reprezentanţi ai comunităţilor românilor din Viena şi din apropierea capitalei. În cadrul acestei întrevederi s-a discutat despre proiectul privind votul prin corespondenţă, despre problemele cu care se confruntă românii din Austria şi modalităţi de soluţionare a acestor probleme, precum şi despre dorinţa românilor care au renunţat la cetăţenia română de a-şi redobândi cetăţenia fără a renunţa la cea austriacă. Senatorul Viorel Badea a făcut apel la solidaritate, unitate şi la un dialog mai intens între organizaţiile româneşti din Austria şi a avansat ideea înfiinţării unei uniuni confederale a asociaţiilor pentru o mai bună coordonare şi cooperare în activităţi organizate în beneficiul românilor din Austria.
 

Sâmbătă, 4 februarie, senatorul de diaspora a participat, în cursul dimineţii la turneul internaţional de fotbal „Cupa Prieteniei” care a găzduit participarea a 8 echipe, 6 din zona Graz-ului alături de echipa Radio România Reşiţa şi cea a Asociaţiei „Aut Pro Rom”. După-amiază, domnul Badea a avut o întrevedere cu reprezentanţi ai românilor din zona Graz-ului şi a participat la inaugurarea Centrului cultural român din Graz. Centrul are în componenţă o sală de expoziţii, o bibliotecă, o expoziţie permanentă de costume populare româneşti şi va găzdui în viitorul apropiat studioul de radio „Helsinki”, biroul Asociaţiei „Aut Pro Rom”, precum şi un loc de întâlnire pentru românii din Graz şi grupa lor de dansuri „Dor călător”. De asemenea, din martie a.c., cu sprijinul domnului Mircea Popi, acest centru va găzdui şi noul cabinet parlamentar al senatorului Viorel Badea. În cursul serii, senatorul de diaspora a participat la un bal mascat organizat de Asociaţia „Aut Pro Rom”, unde s-a întâlnit cu 250 de români rezidenţi în Austria.

„Această vizită a fost favorabilă din perspectiva faptului că prin dimensiune, dinamică şi caracter, comunităţile româneşti din Austria reprezintă un potenţial economic, social şi cultural deosebit de important pentru România, iar consolidarea relaţiei cu aceştia este necesară. Din această perspectivă, am considerat oportună deschiderea unui cabinet parlamentar la Graz, în vederea continuării şi dezvoltării dialogului cu românii din Austria, precum şi pentru a fi mai aproape de ei şi de nevoile lor”, a declarat la finalul vizitei senatorul Badea.

.. Citeste mai mult

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: