Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

VIDEO-FOTO Copia satului austriac Hallstatt, inaugurată în China

Chinezii au inaugurat sâmbătă copia fidelă a satului austriac Hallstatt, sat situat la marginea unui lac alpin, înscris patrimoniul UNESCO datorită caselor sale în culori pastelate.

Minmetals Land, gigantul chinez al minelor şi metalelor, a scris pe contul său de micro-blogging că acest complex reprezintă un motiv de "mândrie si prietenie" atât pentru China, cât şi pentru Austria.

Noul sat se află pe malul unui lac artificial în districtul Bolu al provinciei Guangdong, într-un climat subtropical care nu are nimic in comun cu cel al satului de munte din Austria.

Ceremonia de inaugurare a avut loc în prezenţa unei delegaţii venite din Hallstatt, în condiţiile în care construcţia acestei copii a stârnit nemulţumire in Austria.

Locuitorii din Hallstatt acuză faptul că au fost puşi in fata faptului implinit, fară a li se cere acordul. Ei s-au declarat indignaţi anul trecut de ideea construirii unei copii a satului lor.

mai mult :

http://www.adevarul.ro/international/Hallstat-China-copie_0_711528974.html

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: