Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Vicecancelarul Austriei: „Cine nu-și respectă angajamentele să iasă din UE!”


Ministrul austriac de externe, Michael Spindelegger, a cerut ca zona euro să creeze un mecanism legal care să permită ţărilor membre ce nu respectă criteriile Eurosistemului să fie excluse, transmite AFP, citat de Agerpres.
„Avem nevoie să găsim mijloacele care să ne permită să dăm afară pe cineva din zona euro”, a declarat Michael Spindelegger, totodată vicecancelar al Austriei, într-un interviu ce urmează să apară vineri în ediţia print a cotidianului Kurier, postat pe site-ul publicaţiei.

Mecanismul ar fi destinat ţărilor „care nu-şi respectă angajamentele”. El necesită, a spus şeful diplomaţiei de la Viena, o schimbare a tratatelor Uniunii Europene, proces care, în opinia lui, ar putea dura cinci ani.

”Dacă am avea acum un asemenea mecanism, am fi tras consecinţele”, a subliniat ministrul, referindu-se, în opinia publicaţiei amintite, la Grecia care a beneficiat de două planuri de salvare şi ar putea avea nevoie de un altul.

Crearea unui astfel de mecanism ar spori încrederea pieţelor în moneda euro, a declarat demnitarul austriac, de centru-dreapta, pentru care o asemenea ideea este susţinută de ţări din zona euro cum ar fi Germania, Luxemburgul, Finlanda şi Olanda.

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: