Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

UPDATE Originea picturii descoperite intr-un garaj din Austria, disputata de experti. Posibil autor, fratele pictorului Gustav Klimt


UPDATE
Pictura descoperita intr-un garaj din Austria, atribuita initial pictorului austriac Gustav Klimt, ar fi putut fi creata de fratele acestuia, Ernst Klimt, sustine un expert de arta, specializat in lucrarile pictorului simbolist austriac, informeaza Reuters.
Publicatia austriaca Kronen Zeitung a anuntat duminica descoperirea intr-un garaj de langa orasul austriac Linz a unei lucrari ce ar fi fost realizate de pictorul simbolist Gustav Klimt, pictura disparuta in urma cu cativa ani.

Pictura reprezinta un heruvim cu trompeta care a impodobit candva plafonul studiului din Viena in care Klimt a locuit intre 1883 si 1892. Potrivit publicatiei austriece, lucrarea a disparut in urma cu cativa ani cand a fost instalat un lift in cladirea respectiva.

"Pretioasa pictura este intr-o conditie uimitor de buna", a declarat dealerul de arta Josef Renz pentru Kronen Zeitung, adaugand ca proprietarul lucrarii si-a dat seama de curand de valoarea lucrarii si l-a contactat. Josef Renz este un dealer de arta recunoscut pentru activitatea de salvare a unor lucrari din perioada imperiului Habsburgic.

Alfred Weidinger, istoric de arta specializat pe opera lui Klimt si custode al Schlossmuseum Belvedere din Vienna a declarat pentru Reuters ca tabloul se inscrie in stilul timpuriu al artistului Ernst Klimt, fratele binecuscutului pictor, care a murit in 1892, cu 26 de ani inaintea lui Gustav.

"Cu siguranta nu este o lucrare importanta, nici chiar pentru Ernst Klimt", a declarat Weidinger care a punctat ca Ernst Klimt a murit cu cativa ani inainte de miscarea Secesiunii de la Viena.

Dealerul de arta Joseph Renz, a precizat ca lucrarea ar fi putut fi facuta de către cei doi fraţi, daca nu de către Gustav Klimt singur.

Kronen Zeitunga anuntat a ca lucrarea va fi in curand prezentata publicului.

Sambata s-au implinit 150 de ani de la nasterea pictorului Gustav Klimt. Klimt este considerat unul dintre cei mai scumpi pictori din lume. Portretul Adelei Bloch-Bauer (1907), cunoscut drept "Mona Lisa" a Austriei, ar fi fostvandut pentru suma de 135 milioane de dolari, scrie msnbc TODAY.

Klimt s-a nascut pe 14 iulie 1862, la Baumgarten, una din suburbiile Vienei. Si-a inceput studiile artistice in 1876. Pe masura ce si-a dezvoltata stilul, Klimt a devenit membru fondator al avangardei vieneze – grupul Secesiunii din Viena. A incetat din viata pe 6 februarie 1918. Dupa moarte, lucrarile sale au fost evaluate la preturi record, fiind achizitionate de muzee si colectionari din intreaba lume.

UPDATE Originea picturii descoperite intr-un garaj din Austria, disputata de experti. Posibil autor, fratele pictorului Gustav Klimt

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: