Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Tenorul Bogdan Mihai, invitat în Austria să susțină opt concerte de …


Cunoscut pentru măiestria cu care abordează repertoriul de belcanto italian, pentru frazarea frumoasă și utilizarea impecabilă a agilităților vocale, tenorul român Bogdan Mihai a fost invitat să susțină opt concerte pe scena Teatrului de Opera din Klagenfurt, Austria.
Primul concert din seria intitulata “Viva Belcanto” este programat joi, 12 aprilie 2012 si va transmis live, în toată Europa, de postul de televiziune ORF.

Alături de Bogdan Mihai, vor mai urca pe scena soprana Olga Mykytenko și baritonul Richard Sveda. Ei vor fi acompaniați de orchestra și corul Operei din Klagenfurt, sub bagheta maestrului Michael Brandstätter.

Programul concertului include arii și duete din opere celebre precum Norma, de Bellini, Il Barbiere di Siviglia și Armida, de Rossini, Don Pasquale, Lucia di Lammermoor sau Don Sebastiano, de Donizetti.

Celelalte șapte concerte sunt programate pe 14, 17, 19 și 25 aprilie și pe 4 și 9 mai 2012.

Bogdan Mihai pășește în lumea muzicală odată cu studiul viorii însă datorită calităţilor sale vocale începe să studieze ca bariton, la Universitatea de Muzică din București, sub atenta îndrumare a profesorului Nicolae Constantinescu.

Descoperă noua sa vocalitate, cea de tenor, în Italia, unde marea soprana Mirella Freni îl formează și îi oferă bursa de studii „Nicolai Ghiaurov”. Obține diploma de Master în Belcanto la Universitatea Transilvania din Brașov, România, cu soprana Mariana Nicolesco.

Tenorul Bogdan Mihai, invitat în Austria să susțină opt concerte de

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: