Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

STUDIU DE CAZ: Ce face Primaria din Viena cu masinile parcate neregulamentar?

E bine sau nu ca masinile parcate neregulamentar sa fie ridicate? Opinii pro si contra sunt cu miile. Dar sa vedem si un exemplu dintr-o capitala europeana aflata la cateva sute de km de granita de Vest a Romaniei. Primaria din Viena a decis sa ridice masinile parcate neregulamentar inca din anul 1974, dupa ce o femeie a murit intr-un incendiu pentru ca pompierii nu au putut ajunge la timp din cauza unor masini care blocau strada. Primaria se ocupa de partea organizatorica, iar pentru activitatea efectiva de ridicare a masinilor sunt selectate firme private pe baza de licitatie.

27-06-20138-49-1b03af

In Viena, pentru a-si recupera masina, proprietarul trebuie sa plateasca 242 EURO, plus amenda pentru parcare neregulamentara, plus 9 euro pe zi pentru pastrarea masinii (pana cand proprietarul se duce sa o recupereze). Din aceasta suma Primaria din Viena nu ia nimic, comunitatea locala incasand doar banii din amenzi, potrivit unui raspuns trimis de municipalitatea Vieneza la solicitarea HotNews.ro

„In cazuri de urgenta masinile de salvare, pompieri si politie trebuie sa ajunga la orice ora si nestingherit la locurile in care au avut loc accidente sau unde au loc incendii. O intarziere de cateva minute poate avea consecinte fatale pentru cei implicati. Motivul din cauza caruia a fost infiintat in 1974 Serviciul pentru ridicarea autovehiculelor in cadrul Departamentului Municipal 48 (MA 48 – Departamentul pentru Managementul deseurilor, curatenia strazilor si parcul de masini) a fost unul extrem de trist: o femeie a murit intr-un incendiu pentru ca pompierii nu au putut ajunge la timp la respectiva locuinta din cauza unor masini parcate neregulamentar, care le-au blocat accesul”, a declarat pentru HotNews Ulrike Volk, sefa servicului de comunicare al Departamentului Municipal 48 ( Departamentul pentru Managementul deseurilor, curatenia strazilor si parcul de masini).

Potrivit aceleasi surse, reglementarile legale cu privire la ridicarea masinilor sunt stipulate in Codul de circulatie rutiera (lege federala). Parcare neregulamentara inseamna spre exemplu:
– parcarea pe a doua banda
– in fata intrarii unei case
– in zonele prevazute pentru descarcare sau zonele destinate taxiurilor
– in zonele semnalizate cu oprire sau parcare interzisa etc.

Tarifele (costurile pentru ridicarea si pastrarea masinii) au fost reglementate printr-o lege la nivelul Vienei (Ordinul Guvernului Landului Viena / Ordinul Municipalitatii Vienei).

Serviciul de ridicare a autovehiculelor intervine, respectiv ridica masinile care au fost parcate neregulamentar si incurca circulatia, dupa o sesizare a politiei sau a organelor care se ocupa de supravegherea zonelor de parcare.

mai mult la :

http://m.hotnews.ro/stire/20193163

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: