Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Speculaţii pe bani publici la nivel înalt în Austria: O funcţionară a pierdut 340 mil. euro

O funcţionară de rang înalt din Departamentul de Finanţe al landului Salzburg (centrul Austriei) a provocat acestei regiuni pierderi evaluate la 340 milioane de euro de pe urma speculaţiilor cu produse financiare riscante făcute în numele landului, a anunţat joi ministrul de finanţe al landului Salzburg, David Brenner, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Femeia a fost concediată, iar biroul ei a fost sigilat. Potrivit primelor rezultate ale unei anchete, estimarea unor pierderi de 340 milioane de euro pare complet realistă, a adăugat David Brenner.

Directorul Departamentului de Finanţe al landului Salzburg, Eduard Paulus, a precizat că funcţionara avea împuternicirea de a realiza investiţii riscante, dar că a depăşit volumul autorizat. În plus, funcţionara a falsificat mai multe semnături şi protocoale care i-au permis să acţioneze în secret mai mulţi ani.

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: