Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Sonia Olariu, studentă la Medicină în Timişoara, campioană în Austria cu ASV Pressbaum

b_290_0_16777215_0___images2_stories_sonia_si_echipaDSC_8696.jpg

Sonia Olariu, studentă în anul I la Facultatea de Medicină Generală din Timişoara, multiplă campioană de juniori şi de seniori a României, a cucerit titlu de „Campion naţional pe echipe” în campionatul de badminton al Austriei. Sonia joacă de doi ani la ASV Pressbaum, o echipă de lângă Viena (1. Bundesliga).
Campionatul de badminton cuprinde 7 echipe cu numeroşi jucători austrieci, dar şi din alte ţări, cum ar fi Ungaria, Bulgaria, Slovenia, Cehia, Anglia, Croaţia, Danemarca. „A fost un sezon foarte ocupat, reuşind să mă aflu aproape la fiecare al doilea weekend pe drumuri, cu multe antrenamente şi, bineînţeles, pe primul loc, şcoala, deoarece sunt studentă în anul I la Facultatea de Medicină Generală din Timişoara”, a spus Sonia.

La sfârşitul campionatului, echipa timişorencei era situată pe locul 1 şi a intrat în play-off (primele 4 echipe din campionat). Semifinala s-a jucat în 3 meciuri, la fel ca finala, care a fost foarte dificilă. Aflându-se, înaintea începerii play-off-ului, pe prima poziţie, echipa din Pressbaum a avut un mare avantaj şi anume ultimele întâlniri s-au jucat acasă, pe teren propriu şi cu o mulţime de susţinători, ceea ce a contat foarte mult pentru jucătorii clubului. Au fost 8 meciuri, fiecare jucător având dreptul de a juca maxim 2 meciuri pe întâlnire. Sonia a jucat de fiecare data simplu şi dublu fete, dublu cu Hanka Prochazkova, jucătoare din Cehia.

„Sunt foarte bucuroasă că am putut ajuta echipa într-un moment dificil, unde fiecare punct a contat şi adversarii conduceau cu 3-0. Meciul meu cu Alexandra Mathis a fost un meci foarte dificil, în care am învins în 3 seturi, ultimul set terminându-se cu 22-20 pentru mine, chiar dacă aceasta a avut o minge de meci la 20-19. Dacă aş fi pierdut acest meci, echipa BSC Wolfurt ar fi fost campioana Austriei”, a povestit timişoreanca. 

Rezultatul finalei a fost 4-4, Pressbaum fiind avantajată, conducând cu 11-9 la seturi. Bucuria a fost şi mai mare pentru că ultimul titlu câştigat de Pressbaum a fost în sezonul 1993/94, deci acum 18 ani. „A fost şi un cadou pe care mi l-am făcut, finala jucându-se la o zi după aniversarea mea de 20 de ani. Prima oară când am ajuns la Pressbaum a fost când am avut 12 ani, am fost într-o tabără de vară şi niciodată nu m-am gândit că voi ajunge să fac parte din echipa de seniori de acolo şi mai ales să ajungem împreună campionii Austriei. Acum mă pregătesc pentru Campionatul Naţional pe Echipe la Tineret U23, care va avea loc la Iaşi, în perioada 18-20 mai, unde voi juca pentru clubul la care sunt legitimată în România, CSM Timişoara, şi sper într-un rezultat foarte bun, pentru că am muncit foarte mult şi îmi doresc asta”, a spus Sonia.

Sonia Olariu, studentă la Medicină în Timişoara, campioană în

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: