Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Şeful Băncii Austriei avertizează asupra austerităţii, care în anii ’30 a condus la nazism


Concentrarea pe austeritate în anii ’30 a condus la şomaj şi prăbuşirea democraţiei, iar în final la nazism, a declarat guvernatorul Băncii Austriei, Ewald Nowotny, avertizând asupra pericolelor cu care se confruntă Europa în prezent.
"Concentrarea excluxiv pe austeritate în anii ’30 a condus la şomaj în masă, o prăbuşire a sistemelor democratice, iar în final la catastrofa nazismului", a spus Nowotny.
Comentariul, neobişnuit pentru un şef de bancă centrală, mai ales pentru cea din Austria, unde nazismul rămâne încă un subiect tabu, scoate în evidenţă pericolul în care se află Europa în prezent, potrivit cotidianului Wall Street Journal.
 

Austeritatea severă impusă Germaniei după Primul Război Mondial de învingători a condus la şomaj masiv şi a distrus democraţia, deschizând drumul fascismului şi declanşării celui de-Al Doilea Război Mondial.

Şeful Băncii Austriei avertizează asupra austerităţii, care în anii ’30 a

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: