Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Românii din Austria pot apela la cabinetul parlamentar deschis la Viena


La solicitarea românilor din Austria, preşedintele Comisiei pentru românii din străinătate, William Brînză, a deschis un birou parlamentar la Viena (A-2000 Stockerau, Weineckgasse 40) prin intermediul căruia îşi propune să răspundă problemelor pe care comunitatea le întâmpină şi să contribuie astfel la consolidarea şi dezvoltarea relaţiilor cu autorităţile locale, se arată într-un comunicat de presă.

"Este un pas important care va contribui, în mod cert, la consolidarea relaţiilor foarte bune pe care le am cu reprezentanţii comunităţii de români din Viena, Graz şi Knittenfeld, cu care am avut o serie de întrevederi atât eu, cât şi echipa mea. Acest birou vine ca răspuns la dorinţa lor de a fi mult mai pezent în zonă, în vederea demarării unor proiecte comune pe care să le susţin în calitate de deputat de diaspora. Am întreprins deja măsurile necesare pentru soluţionarea unora dintre doleanţele exprimate de românii din Graz spre exemplu, unde este nevoie stringenta de carte românească și costume populare. Am însă în vedere şi dezvoltarea unor proiecte economice sau administrative care să vină în sprijinul direct al comunităţii românilor din Austria, în cadrul cărora vom angaja şi autorităţile locale" a declarat deputatul de diaspora William Brînză.

Cabinetul parlamentar din Viena al preşedintelui Comisiei parlamentare pentru românii din străinătate, William Brînză, se alătură celorlalte din Spania, Italia, Franţa şi Marea Britanie.

 

URL-ul scurt: http://www.dcnews.ro/?p=155152

 

…..   Românii din Austria pot apela la cabinetul parlamentar deschis la Viena

Comentarii

Comentarii

One Response to Românii din Austria pot apela la cabinetul parlamentar deschis la Viena

  1. Nedelescu Ion spune:

    Am lucrat la un internet cafe cu gewerbe iv wiena , din luna octombrie 2011 , in timpul asta sotia nu lucra si fata noastra de 15 ani la scoala,am platit asigurarile 595 euro la 3 luni,pana in ianuarie 2014,am inchis firma,mi.a venit inca 595 euro de plata,iar de curand mi,a mai venit sa platesc 750 euro,desi eu nu mai am de lucru iar AMS mia dat curs,ce fac nu avem asigurari nici de lucru,desi vorbesc germana,pot lucra hilfearbeit.reinigung verkaufer , ce e de facut cautam un loc de munca,am incercat sa contactez firme pe care altii le refuzau dar spuneau sa iau legatura cu AMS

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: