Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

România ia exemplul Austriei? Ministrul austriac al economiei cere stabilirea unui nivel de preţ maxim pentru carburanţi în perioadele în care consumul creşte


Ministrul Economiei din Austria, Reinhold Mitterlehner, a declarat la mijlocul acestei săptămâni că instituţia pe care o conduce intenţionează să stabilească un "coridor de preţuri" pentru carburanţi care se va aplica în perioadele în care consumul creşte, aşa cum este cazul sărbătorilor.

Practic, austriecii se gândesc să introducă o limită maximă de preţ, care să fie egală cu media preţurilor practicate cu circa zece zile înainte de perioadele în care traficul este aşteptat să crească. Mitterlehner a descris atitudinea companiilor petroliere ca fiind inacceptabilă, spunând că de fapt petroliştii nu fac altceva decât să crească preţul la pompă, potrivit publicaţiei Vienna Times. Statul austriac, prin grupul petrolier OMV, este proprietarul celei mai mari companii din România, Petrom, care anul trecut a făcut un profit net de circa 900 de milioane de euro.

Potrivit informaţiilor disponibile, în urmă cu aproximativ două săptămâni marile companii petroliere din România au avut o întâlnire la Ministerul Economiei unde s-au discutat mai multe aspecte, pornind de la nivelul redevenţelor, până la politica de preţuri. În timp ce unele companii petroliere, cum este cazul Lukoil, susţin că discuţiile s-au axat pe introducerea unei formule de calcul unice din care ar urma să rezulte un preţ de referinţă valabil pentru toată piaţa carburanţilor, surse din piaţă spun că de fapt discuţiile s-au bazat pe identificarea unor modalităţi prin care ar putea fi introdus un plafon maxim de preţ.

…  

România ia exemplul Austriei? Ministrul austriac al economiei cere

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: