Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Români şi maghiari, în pelerinaj din Austria în Transilvania ‎

O mână de oameni parcurg anual 1.400 de kilometri, un pelerinaj religios ce leagă Austria de România şi care se încheie în mijlocul Transilvaniei, la Şumuleu-Ciuc. Dintre călători, câţiva sunt români, iar unul e clujean.

Fie că vor să înţeleagă lumea în care trăiesc sau să se redescopere pe ei înşişi, această experienţă le schimbă vieţile. Unii vor să  găsească răspunsuri la întrebări existenţiale, alţii parcurg cei 1.400 de kilometri ca pe o probă sportivă, alţii caută modalităţi accesibile de a-şi petrece concediul. Iar unii, ca profesorul Nagy Ludovic, sunt fascinaţi de cultura regiunilor. Cu toţii vor să dărâme zidul inter-etnic dintre români şi maghiari. 

“Via Mariae contribuie la conservarea şi transmiterea valorilor creştine generaţiilor viitoare, militează pentru cunoaştere reciprocă, pace şi înţelegere, ne ajută să ne apropiem de Dumnezeu şi de noi înşine”, explică Ludovic. 

Plecaţi de aproape două săptămâni în pelerinaj, pe data de 5 mai, călătorii au intrat în Transilvania, ultima lor destinaţie. Grupul a ajuns la Cluj zilele acestea, fiind primit la sediul Parohiei Romano-Catolice din Piaţa Unirii. Apoi şi-a continuat drumul pe jos pînă la Şumuleu – Ciuc, pentru a participa la slujba de Rusalii şi a se închina la Statuia Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului. 

“În medie, reuşim să străbatem în jur de 30 de kilometri pe zi. Avem panglici şi purtăm tricolorul cu noi tocmai pentru a sublinia apropierea dintre oameni şi neamuri şi pentru a dărâma acest zid care s-a format între români şi maghiari. În fiecare localitate în care ajungem, agăţăm o pangică cu simbolul nostru, pentru ca cei care vor să parcurgă acest drum să ştie că e cel corect, dar mai ales pentru a ne pecetlui traseul. E al treilea an în care mergem deja pe acelaşi drum, dar acest traseu poate fi străbătut în orice perioadă a anului. Potecile trebuie bătute”, râde Ludovic.

Români şi maghiari, în pelerinaj din Austria în Transilvania

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: