Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Raport al Ambasadei: Austria ramane pe locul doi in randul investitorilor straini, cu 9.4


Relatiile economice bilaterale dintre Romania si Austria au ajuns la mai peste 3 miliarde de euro, Austria plasandu-se pe locul al doilea doi in topul investitiilor straine in Romania, dupa Olanda, se arata intr-un raport emis de Sectia Comerciala a Ambasadei Austriei la Bucuresti. Raportul arata, de asemenea, ca in Romania sunt prezenti peste 1000 de investitori austrieci, peste 6300 de companii cu actionariat austriac cu peste 100.000 de angajati.
Citeste in atasament o analiza a comertului romano-austriac.

Investitiile straine directe au scazut in primele cinci luni din 2012 cu 384 milioane de euro, ajungand la nivelul de 465 milioane euro, potrivit datelor publicate de BNR. Sunt considerate  investitii straine directe: capitalul social varsat si rezervele ce revin unui investitor nerezident care detine cel putin 10% din capitalul social subscris al unei intreprinderi rezidente, creditele dintre acest investitor sau grupul din care face parte acesta si intreprinderea in care a investit, precum si profitul reinvestit de catre acesta.

De asemenea, sunt considerate investitii straine directe, capitalurile din companiile rezidente asupra carora investitorul nerezident exercita o influenta semnificativa pe cale indirecta si anume: capitalurile proprii ale asociatelor si filialelor rezidente ale intreprinderii
rezidente in care investitorul nerezident detine cel putin 10% din capitalul social subscris.

Datele BNR arata ca participatiile la capital consolidate cu pierderea neta estimata au insumat 492 milioane euro, iar creditele intra-grup au avut o valoare negativa de 27 milioane euro. Aceste investitii au finantat 24,2% din deficitul contului curent in primele cinci luni.

Mugur Isarescu
, , despre investitii straine:

  • Tara depinde in continuare de investitii externe. Nu cred ca in continuare noi am putea sa atragem foarte multe investitii de portofoliu.
  • Productivitatea si crearea locurilor de munca depind de investitii.
  • Investitiile directe in sectoare neproductive  au ajuns la limita.
  • Pentru ca investitiile sa creasca productivitatea unei tari, e nevoie de tehnologie.

Raport al Ambasadei: Austria ramane pe locul doi in randul investitorilor straini, cu 9.4

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: