Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Proxeneții care plasau tinere în Austria și Elveția au picat în plasa polițiștilor.

Polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate au anihilat un grup de proxeneți care plasau fetele pentru a practica prostituția în Elveția și Austria.

Grupul organizat le obliga pe tinere, unele dintre ele minore, să se prostitueze în diferite locații din Timișoara, iar apoi, în funcție de performanțe, erau trimise în Occident. Polițiștii de la crima organizată au depistat și reținut doi bărbați care încercau să treacă prin Punctul de trecere al frontierei Cenad cu două tinere, acestea din urma fiind obligate să practice prostitutia în Austria.

Unul dintre cei doi suspecți este chiar cetățean austriac și este administratorul a două bordeluri din Austria, fiind condamnat de autoritățile austriece în cursul anului 2007 pentru trafic de persoane și vătămare corporală.

Acesta ținea permanent legătura cu ceilalți membrii ai grupării infracționale din România și avea rol în supravegherea tinerelor în bordelurile administrate și colectarea banilor de la acestea, după care trimitea banii în România prin sistem bancar ori îi înmâna direct membrilor grupului din România.

Proxenetul a folosit două autoturisme pentru transferul celor două tinere tocmai pentru a nu ridică suspiciuni autorităților în frontiera, urmând ca din Mako

să le transporte singur fetele cu autoturismul său.

A fost reținută și o urmărită internațional

Concomitent cu acțiunea de la Cenad, în Timișoara s-a reușit prinderea unei alte persoane care suspectată de aderare la gruparea infracțională organizată specializată în traficul de persoane obligate să se prostitueze, rolul acestuia era în ași folosi cunoștințele în domeniul tehnicii de calcul și promovarea celor două bordeluri din Austria. Avea și rolul de persoană interpusă pentru transferul banilor din Austria către România tocmai pentru a nu ridica suspiciuni cu privire la destinația sumelor de bani.

Proxeneții care plasau tinere în Austria și Elveția au picat în plasa

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: