Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Preţul exagerat al benzinei ar trebui să atragă după sine pedeapsa cu închisoarea

Josef Bucher, liderul partidului austriac de opoziţie BZÖ (Alianţa pentru Viitorul Austriei), a subliniat necesitatea impunerii unor sancţiuni mai stricte, printre care pedeapsa cu închisoarea, pentru companiile petroliere care nu se conformează evoluţiilor de pe piaţa comercială internaţională şi care cresc în mod exagerat preţul combustibilului, relatează Austrian Times.

Această propunere vine în contextul în care, în prezent, preţurile combustibilului în Austria au atins cifre record: preţul la motorină a atins în medie 1,47 de euro/litru, potrivit datelor furnizate de clubul auto ÖAMTC.

Pe de altă parte, FPOe (Partidul Libertăţii din Austria, extrema dreaptă) a cerut o reformare a programului de subvenţii în favoarea cetăţenilor care se deplasează cu maşina la serviciu. Astfel, austriecii ar putea deduce o parte a banilor cheltuiţi pe combustibil în cazul în care trebuie să se deplaseze pe distanţe lungi până la birou.

…  

Preţul exagerat al benzinei ar trebui să atragă după sine pedeapsa

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: