Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Presa din Germania, Austria, Elveţia a luat foc: „Puciul lui Ponta”, „Manevră josnică la Bucureşti”

Cele mai prestigioase publicaţii de limbă germană penalizează dur acţiunile USL de încălcare a statului de drept. Sursa: CODRIN PRISECARUPresa europeană devine tot mai atentă la evoluţia politică din România pe măsură ce zilele trec şi informaţiile se decantează, nelăsând loc interpretărilor. Ziarele de limbă germană au explodat: "Puciul lui Ponta", titrează Die Presse din Austria. Alte titluri fără echivoc: "Puci prin decret" – Kurier, Austria, "Parlamentul care subminează democraţia" – Frankfurter Rundschau, Germania sau "Manevră josnică la Bucureşti" – Neue Zurcher Zeitung, Elveţia. 
Wiener Zeitung notează "samavolnicia şi graba" lui Victor Ponta de a "monopoliza Puterea", "puciul dur" al acestuia, care "culminează cu declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui României".
Publicaţia mai menţionează că acuzele de repetate încălcări ale Constituţiei, aduse lui Traian Băsescu "sunt fără fond".

Cotidianul Neue Zurcher Zeitung, cel mai influent ziar din Elveţia, numeşte "concepţia despre drept" a premierului Victor Ponta drept "comunistoidă", iar "viteza cu care dă reglementări pentru a putea controla justiţia depăşeşte până şi zelul preşedintelui Ucrainei, Ianukovici".

"Die Presse" din Germania spune despre Victor Ponta că este "determinat să îşi consolideze puterea prin epurări în stil bolşevic". Publicaţia mai notează că premierul "a torpilat separaţia puterilor în stat".

Frankfurter Allgemeine Zeitung relatează despre "Atacul din Parlament" şi "contraatacul presedintului Basescu" dupa citirea cererii de suspendare. FAZ mai scrie că cea mai înaltă poziţie în stat ar putea reveni lui Crin Antonescu, uns şef al Senatului "pe baza încălcării reglementărilor în vigoare ale Parlamentului României". 


Citiţi mai mult: Presa din Germania, Austria, Elveţia a luat foc: "Puciul lui Ponta", "Manevră josnică la Bucureşti" – Politica > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/presa-din-germania-austria-elvetia-a-luat-foc-puciul-lui-ponta-manevra-josnica-la-b-990666.html#ixzz1zoVQ5HIF
EVZ.ro

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: