Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Premierul Ponta, pentru „Die Presse”: „Atitudinea lui Barroso a fost una corectă şi echilibrată. PR-ul lui Băsescu a fost mai bun”

Premierul Victor Ponta a declarat, într-un interviu acordat ziarului austriac “Die Presse” , că atitudinea preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, faţă de referendum a fost una “corectă şi echilibrată”.

În schimb, primul-ministru s-a arătat deranjat de declaraţiile comisarului pe justiţie, Viviane Reding despre posibilitatea amânării aderării la spaţiul Schengen.

Ponta consideră că rezultatul referendumului din 29 iulie a fost influenţat de PR-ul pe care l-a avut preşedintele suspendat, Traian Băsescu, în afara graniţelor.

Premierul a adăugat că şi-ar dori ca în 2013 să fie redactat un nou proiect pentru modificarea Constituţiei, în care preşedintele să aibă un rol mai redus, care să fie limitat doar la reprezentarea ţării.

Premierul Ponta, pentru "Die Presse": "Atitudinea lui Barroso a fost una corectă şi echilibrată. PR-ul lui Băsescu a fost mai bun"

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: