Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Premieră la o grădină zoologică din Austria. O femelă elefant a rămas însărcinată printr-o procedură revoluţionară


O femelă elefant de la grădina zoologică Schoenbrunn a rămas gestantă după ce oamenii de ştiinţă din Austria au inseminat-o cu spermă congelată, folosind în premieră această procedură, informează Daily Mail.

Reprezentanţii grădinii zoologice au făcut publice recent mai multe de imagini realizate cu ajutorul ultrasunetelor în care apare embrionul format complet după cinci luni de gestaţie.

Embrionul are, în momentul de faţă, o lungime de doar 10 centimetri.

Puiul de elefant se va naşte în luna august a anului viitor, având în vedere faptul că această specie are o perioadă de gestaţie de 630 de zile.

Nu este pentru prima oară când oamenii de ştiinţă au insemnat artificial femelele elefant pentru a proteja specia ameninţată cu dispariţia, dar procedura realizată de către cei de la grădina zoologică din Austria este deosebită pentru că sperma concelată poate fi transportată pe distanţe mai mari şi le permite specialiştilor să insemineze femelele în perioada în care ele sunt foarte fertile.

Sperma folosită pentru realizarea primei proceduri de acest fel a fost luată de la un elefant sălbatic din Africa de Sud. Au fost necesare opt luni pentru ca aceasta să ajungă în Franţa din cauza lipsei procedurilor necesare pentru transportarea unor astfel de mărfuri.

Alături de oamenii de ştiinţă de la grădina zoologică Schoenbrunn, au lucrat şi alţi specialişti de la un institut din Berlin, de la grădina zoologică Beauval din Franţa şi de la grădina zoologică Pittsburgh din Statele Unite ale Americii.

Premieră la o grădină zoologică din Austria. O femelă elefant a ..

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: