Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Ponta, pentru Die Presse: ”Vreau un preşedinte ca în Austria”

"Băsescu şi prietenii lui au făcut un PR excelent. Au înţeles că pe plan intern nu au nici o şansă, astfel au început să facă atmosferă în străinătate", a explicat premierul

Premierul României, Victor Ponta, declară într-un interviu apărut în ediţia de duminică a cotidianului austriac Die Presse că obiectivul Cabinetului său este reformarea Constituţiei. Ponta mărturiseşte jurnalistului Michael Laczynski că şi-ar dori ca România să aibă parte de un şef de stat precum cel din Austria. "Ponta bate în retragere. Premierul României recunoaşte că a pierdut lupta cu preşedintele Băsescu, însă îşi propune un obiectiv nou : reformarea Constituţiei. Mandatul lui Ponta a fost dominat de lupta pentru putere cu preşedintele Traian Băsescu. Premierul a fost învestit în luna mai . Acum suntem în septembrie şi Băsescu este încă preşedinte, mai mult, a mai câştigat câteva puncte de simpatie. Putem vorbi de patru luni risipite degeaba?", se întreabă Laczynski. "Am plătit un preţ politic adecvat. Însă moţiunea de suspendare a preşedintelui nu a fost singurul episod marcant al mandatului meu. Am fost instalat în luna mai la cârma unui Guvern de tranziţie şi totuşi am reuşit suficiente realizări. Dacă alegătorii noştri ne vor susţine în continuare, vom vedea la alegerile parlamentare programate în data de 9 decembrie. Ultimele sondaje mă fac să fiu optimist", susţine Ponta.

"Sunt politician, nu tehnocrat"

Prim-ministrul român consideră că alegerile locale din iunie au fost un semnal dat de alegători că nu sunt dispuşi să aştepte o schimbare până la alegerile parlamentare. El dezaprobă ipoteza că un premier de tranziţie ar trebui să se limiteze la pregătirea alegerilor în detrimentul unor iniţiative de destituire a preşedintelui. "Eu nu sunt tehnocrat, ci politician. Fiecare alegător care ne-a dat un vot de încredere la alegerile locale din iunie şi-a exprimat dorinţa de a avea loc o schimbare înaintea alegerilor parlamentare. Ei au dorit ca noi să acţionăm imediat. Alegerile locale ne-au legitimat, chiar dacă în perioada mai-iunie ne-am purtat ca nişte adevăraţi tehnocraţi. Alegerile locale au fost un semnal clar, aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată de la căderea comunismului. Rezultatele de la locale şi parlamentare sunt puternic corelate. Alegătorii ne-au transmis mesajul: ‘Nu mai aşteptaţi toamna, acţionaţi acum!’. Poate mă înşel, însă asta se va dovedi în data de 9 decembrie. Toate sondajele indică o majoritate absolută pentru USL în noul Guvern şi un PDL, partidul lui Băsescu, în opoziţie cu aproximativ 20%", explică Ponta.

Ponta, pentru Die Presse: ”Vreau un preşedinte ca în Austria

Jurnalul Naţional Acum 1 zi
Premierul României, Victor Ponta, declară într-un interviu apărut în ediţia de duminică a cotidianului austriac Die Presse că obiectivul

Victor Ponta: "Îmi doresc un preşedinte ca în Austria, cu rol Capital
Victor Ponta: Îmi doresc un preşedinte ca în Austria, cu rol Romania International
Ponta, in Die Presse: Nu sunt perfect. Am avut PR slab. Barroso Ziare.com
Cotidianul

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: