Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Planurile unui investitor austriac în România, care a făcut avere din imobiliare, vinuri şi agricultură: 1.200 ha teren agricol, 65 ha vie şi păduri


Unul dintre acţionarii companiei imobiliare S+B Gruppe, dezvoltatorul clădirii de birouri Pipera Business Tower, deţine 700 de hectare de teren agricol în zona Olteniei şi a intrat şi pe piaţa vinului cu o podgorie în Ardeal.

Grupul austriac AMB, deţinut de două familii austrieceuna dintre ele fiind acţionară şi în cadrul dezvoltatorului imobiliar S+B Gruppe -, cultivă în zona Olteniei 700 de hectare de teren cu floarea-soarelui, grâu, porumb, soia şi rapiţă şi s-a lansat în producţia de vin cu brandul Liliac.

În următorii doi ani, compania vrea să mai cumpere alte 500 ha de teren în sudul ţării, iar cu o suprafaţă agricolă de 1.200 de hectare austriecii ar urma să intre în rândul proprietarilor de mărime medie.

AMB Agro Company – divizia de agricultură a grupului – se numără printre puţinii investitori austrieci în domeniul agriculturii, care este dominat de italieni, germani, arabi, spanioli, unguri şi danezi. Austriecii deţin 6,3% din totalul suprafeţelor controlate de străini, care se ridică la 700.000 de hectare.

"În prezent avem cultivate circa 700 de hectare, iar producţia o vindem tot în România", spune Victor Ciuperca, area manager în cadrul AMB Holding GmbH.

El spune că austriecii au în plan să îşi extindă suprafeţele deţinute, achiziţiile urmând a fi făcute de la proprietarii de teren din zonă. "Achiziţiile la facem de la persoane fizice, care pot avea suprafeţe de teren de la jumătate de hectar la câteva hectare. Pentru că trebuie să găsim terenuri alăturate, procesul poate dura mai mult timp." Austriecii vor ca în următorii doi ani să îşi crească proprietatea cu 500 de hectare, pe care le-ar putea cumpăra cu circa un milion de euro, potrivit calculelor ZF.

Cât plătesc pentru teren?

"Preţul final pe care îl plătim pentru un hectar de teren – preţ ce include atât terenul propriu-zis, cât şi actele necesare ulterior – variază între 1.000 şi 3.000 de euro", adaugă Ciuperca. La un preţ mediu de 2.000 de euro pe hectar, austriecii au investit până acum circa 1,4 mil. euro în terenuri pe piaţa locală şi au planuri pentru încă un milion de euro.

Mai mult, se gândesc să construiască în Oltenia şi un siloz propriu.

….http://www.zf.ro/print/9427127

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: