Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Pacat ! Compania aeriană FlyNiki a decis să întrerupă cursele între Bucuresti si Viena

Compania aeriană FlyNiki, controlată de Niki Lauda, triplul campion de Formula 1, care opera trei zboruri zilnice pe relaţia Bucureşti-Viena, a decis să întrerupă cursele între cele două oraşe, la trei ani de la venirea în România.

FlyNiki a renunţat în primăvară la zborurile dintre Bucureşti Otopeni şi Viena, după ce numărul curselor dintre cele două capitale ajunsese la 20 pe zi, şi a decis să păstreze doar zborul către Berlin, unde operează şi compania Lufthansa. Şi compania low-cost Blue Air a renunţat anterior la această rută. Traficul anual de pasageri între Bucureşti şi Viena depăşeşte 300.000 de pasageri.

Cinci zboruri pe zi ale companiei aeriene Austrian Airlines şi alte două alte transportatorului naţional TAROM leagă Bucureştiul de Viena, făcând cele două destinaţii mai bine conectate decât orice alte oraşe europene sau româneşti, cu plecare sau sosire în România.

Austrian Airlines operează zboruri pe relaţia Bucureşti-Viena la orele 8.10, 11.15, 13.40, 18.45 şi 20.50, în timp ce TAROM zboară către capitala Austriei la 8.00 şi 16.45. Austrian Airlines, compania membră a grupului german Lufthansa, a crescut semnificativ numărul de zboruri către şi dinspre Viena la zece pe zi, după ce a decis anul trecut întreruperea acordului comercial cu TAROM, sub care opera ruta respectivă.

“Viena este un nod excelent de transferuri pentru pasagerii din sud-estul Europei. Împreună cu partenerul nostru Air Berlin, oferim mai multe legături către Germania şi către estul Europei", declara în februarie 2010 Lauda, care deţine 50,1% din acţiunile companiei aeriene, restul fiind controlat de Air Berlin.

Compania Fly Niki, înfiinţată în 2003, a transportat anul trecut circa trei milioane de pasageri.

În ultimii ani, alte două companii low-cost, Ryanair şi easyJet au încetat să mai opereze de la Bucureşti, cei din urmă anunţând luna trecută că vor reveni pe aeroportul Otopeni.

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: