Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Om de afaceri cautat in Austria pentru jafuri armate, pus in libertate in Romania


Un om de afaceri sucevean, cautat de autoritatile austriece pentru doua jafuri armate comise asupra unor banci, a fost prins miercuri in Romania. Oamenii legii din Austria cer extradarea sa.

La confirmarea mandatului european de arestare, Curtea de Apel Suceava a dispus in cazul acestuia doar masura obligativitatii de a nu parasi localitatea timp de 30 de zile.

Autoritatile austriece au emis pe numele lui Vasilica Puscasu, un sucevean in varsta de 36 de ani, un mandat de arestare pentru comiterea mai multor talharii cu mana armata, intre care si doua jafuri asupra unor unitati bancare, iar pentru identificarea si prinderea suceveanului se munceste inca din 2005.

Politistii austrieci au probe care arata ca suceveanul ar fi participat la inceputul anului 2005 la mai multe jafuri armate, in urma carorar ar fi obtinut mai multe sute de mii de euro, iar miercuri doi ofiteri austrieci au venit in Romania si cu ajutorul colegilor din Inspectoratul General al Politiei Romane au reusit sa-l prinda in Suceava.

Om de afaceri cautat in Austria pentru jafuri armate, pus in .

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: