Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

O româncă, ospătăriţă în Austria: Câştig 1.400 de euro lunar plus bacşişuri. Nu mă mai întorc în ţară

Destinaţiile turistice din Austria, Franţa, Grecia, Cipru, Italia şi Spania sunt solicitate şi de românii aflaţi în căutarea unui job, nu doar de cei care vor să îşi petreacă vacanţa în afara României. Pentru sezonul de vară din acest an hotelierii greci şi ciprioţi căutau 2.000 de români care să ocupe posturi libere de barmani, ospătari, cameriste şi altele.

Adriana din Bacău lucrează pe post de ospătăriţă într-un restaurant din staţiunea austriacă Obergurgl-Hochgurgl de pe valea Otztal, unde i se asigură cazarea şi masa. Ea spunea în urmă cu câteva săptămâni că de cinci ani munceşte în Austria şi că nu plănuieşte să se mai întoarcă în România. Şi soţul ei, tot din Bacău, lucrează în acelaşi restaurant. Chiar şi pe timp de vară -toamnă restaurantul în care lucrează este deshis, cu excepţia a două luni.

„Vin în ţară pentru o lună şi jumătate anual, la sfârşitul lui mai şi începutul lui iunie şi în septembrie când nu este deschis restaurantul. Câştig 1.400 de euro net lunar, la care se adaugă bacşisul“, preciza Adriana. La restaurantul în care lucrează vin şi turişti români, care „cheltuiesc mult şi lasă bacşiş între 10 şi 20 de euro la masă“.

Şi Mihaela din Bârlad lucrează în acelaşi restaurant din staţiuna austriacă. Ea spune că înainte muncea ca vânzătoare de ziare în România şi câştiga puţin, însă acum ia peste 1.000 de euro pe lună, „salariu pe care nu cred că l-aş fi avut în România“.

mai mult la :
http://m.zf.ro/profesii/o-romanca-ospatarita-in-austria-castig-1-400-de-euro-lunar-plus-bacsisuri-nu-ma-mai-intorc-in-tara-10839962

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: