Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

O fetita de 8 ani a cistigat locul intii la un concurs muzical din Austria

Otilia Lazar, fata in virsta de opt ani care avea nevoie de bani pentru a ajunge la un concurs in Austria, a cistigat locul I la categoria violoncel. „Ziarul de Iasi" a prezentat povestea Otiliei luna trecuta, iar in urma articolului mai multi ieseni, dar si Directia de Asistenta Comunitara, au decis sa o ajute pe Otilia sa ajunga in Austria.

Fata s-a intors aseara in tara dupa ce a luat locul I la un concurs international la care au participat 15 copii. „Consursul «Liezen International Österreich» se desfasoara in perioada 1-7 aprilie, insa proba la care a participat Otilia a avut loc duminica. Au fost 15 copii la categoria ei de virsta, la violoncel, copii din Cehia, Polonia, Ungaria, Austria, Coreea de Sud. Locul I a fost cistigat de catre Otilia, alaturi de doi candidati si ne bucuram foarte mult, pentru ca ea este o fata sufletista si sper sa o ajute in viitor, sa fie un imbold", a declarat Constantin Lazar, tatal fetitei, profesor la Colegiul „Octav Bancila", acolo unde este Otilia eleva in clasa a II-a. Fata a cistigat pina acum numeroase premii la nivel national si international si, desi are doar opt ani, studiaza in fiecare zi cite doua ore individual, iar de trei ori pe saptamina se pregateste impreuna cu prof. dr. Liliana Baciu. Situatia financiara a familiei Lazar nu este una extraordinara, singurul salariu fiind cel al tatalui, de 1.500 de lei, mama fetitei, Oana Maria Lazar, fiind in somaj, dupa ce a lucrat ca pictor scenograf pentru Opera Nationala Romana. Concursul din Austria la care a participat Otilia se desfasoara o data la doi ani, insa cheltuielile de participare erau de aproape o mie de euro, fonduri de care familia Lazar nu dispunea. Daca doriti sa o ajutati pe Otilia sa se perfectioneze, puteti dona in continuare in contul RO43BRDE240SV23079282400, cont deschis in lei la Banca BRD, pe numele Constantin Lazar

….  

O fetita de 8 ani a cistigat locul intii la un concurs muzical din

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: