Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

O compoziţie scrisă de Mozart în copilărie, descoperită în Austria

O bucată muzicală necunoscută până de curând, despre care experţii afirmă că a fost compusă de Wolfgang Amadeus Mozart la vârsta de 10 ani, a fost descoperită recent în Austria, potrivit Mediafax.

Compoziţia, despre care se crede că a fost compusă în 1767 sau 1768, a fost descoperită într-un caiet găsit în podul unei case. Pe caiet apare scris numele Del Signore Giovane Wolfgango Mozart. Deşi bucata muzicală nu a fost trecută în acel caiet de scrisul de mână al lui Mozart sau de cel al tatălui său Leopold, istoricii de la Fundaţia Mozarteum din Salzburg sunt convinşi că ea a fost compusă de talentatul muzician austriac.
Caietul are 160 de pagini, este datat din 1780 şi include şi câteva lucrări compuse de tatăl lui Mozart.

O compoziţie scrisă de Mozart în copilărie, descoperită în Austria

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: