Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Moody’s a retrogradat Erste, Raiffeisen şi UniCredit Bank Austria, prezente și în România


Șapte bănci din Germania şi trei din Austria au fost retrogradate de Moody’s în cursul zilei de miercuri. Printre acestea se numără Erste, Raiffeisen şi UniCredit Bank Austria, considerate de agenţie vulnerabile la condiţiile dificile de pe unele pieţe din Europa Centrală şi de Est şi la noi şocuri provocate de criza din zona euro.

Ratingul Erste Group Bank a fost coborât cu două trepte, la “A3″, în timp ce calificativele Raiffeisen şi UniCredit Bank Austria au fost reduse cu câte o treaptă, la “A2″, respectiv “A3″, potrivit unui comunicat transmis miercuri de Moody’s.

 Erste deţine în România grupul BCR, în timp ce Raiffeisen este prezentă prin Raiffeisen Bank, iar Bank Austria controlează subsidiara românească a UniCredit.

Perspectiva negativă atribuită Erste reflectă portofoliul mai puţin diversificat al băncii în Europa Centrală şi de Est, grupul fiind mai vulnerabil la evoluţii negative la nivel de piaţă individuală şi la condiţiile operaţionale “adverse şi incerte” din România şi Ungaria, unde grupul are operaţiuni semnificative, se spune în comunicat.

Moody’s a retrogradat Erste, Raiffeisen şi UniCredit Bank Austria, prezente și în România

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: