Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Mihai-Razvan Ungureanu a declarat pentru Agentia de Presa a Austriei : Romania are imperios nevoie de o noua Constitutie


Fondatorul si presedintele Initiativei Civice de Centru-Dreapta (ICCD), Mihai-Razvan Ungureanu, considera ca schimbarea Constitutiei este necesara, deoarece textul ar trebui sa fie mai clar cu privire la o coabitare intre un Guvern si un presedinte care apartin unor tabere diferite.

Mihai-Razvan Ungureanu a declarat pentru Agentia de Presa a Austriei (APA) ca, in opinia sa, "Constitutia ar trebui sa fie mai clara", motivand ca actualul act normativ nu a fost conceput pentru coabitare.

De asemenea, el mai crede ca reforma trebuie sa priveasca, pe langa Constitutie, si institutiile statului despre care MRU spune ca "sunt prea politizate si nu ar trebui sa fie asa".

Fostul premier a declarat ca "Romania are imperios nevoie de o reforma constitutionala", considerand ca, dupa scandalul de pe scena politica din ultima perioada, acest lucru este necesar pentru ca "ar trebui sa stim cum sa ne aparam in situatii similare".

"Sub sefia social-democratului Victor Ponta s-a demonstrat ca in Romania democratia are deficiente structurale. Ceea ce s-a intamplat in ultimele trei luni dupa caderea prin motiune de cenzura a Guvernului meu a aratat ca exista posibilitatea de a se face politica nu dupa regulile stabilite, ci dupa altele noi sau dupa nicio regula", a mai precizat Ungureanu.

Lectia lui MRU dupa suspendare: Romania are imperios nevoie de

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: