Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Mesajul care a oripilat TOATĂ AUSTRIA

Un mesaj care instigă la ură – folosit în alegerile municipale din Innsbruck.

Parchetul din Innsbruck (vestul Austriei) a deschis o anchetă împotriva partidului de extremă dreapta FPO pentru "instigare la ură", din cauza unui afiş cu caracter anti-marocan folosit pentru alegerile municipale care trebuie să aibă loc la 15 aprilie în Innsbruck, relatează AFP.

Sloganul acestui afiş al FPO, condus la nivel naţional de Heinz-Christian Strache, spune într-o rimă polemică: "Dragostea de patrie mai degrabă decât hoţi marocani" ("Heimat-Liebe statt Marokkaner-Diebe").


În urma depunerii a trei plângeri de câtre cetăţeni, purtătorul de cuvânt al Parchetului din Innsbruck a confirmat pentru agenţia de presă austriacă APA că o anchetă a fost deschisă pentru "instigare la ură".

Ca reacţie la afişul FPO, ministrul marocan al Afacerilor Externe, Youssef Amrani, l-a convocat pe ambasadorul Austriei la Rabat pentru a-şi prezenta "indignarea regatului şi denunţul acestui act xenofob", a declarat ministerul într-un comunicat.

La Viena, ambasadorul Marocului în Austria a reacţionat puternic numind afişul FPO ca fiind o "defăimare, discriminare", şi constituind "o umilire şi o stigmatizare" la adresa "comunităţii marocane", a declarat acesta într-un comunicat. Ambasada Marocului a condamnat "această practică dăunătoare al cărui singur obiectiv este câştigarea voturilor în detrimentul respectului pentru drepturile fundamentale".

Dacă actual FPO dispune de un singur loc în consiliul municipal Innsbruck, dintr-un total de 40, partidul condus de Heinz-Christian Strache se află aproape la egalitate în sondajele naţionale cu social-democraţii (SPO), Partidul popular austriac OVP (creştin-democrat) clasându-se pe locul trei. SPO şi OVP conduc statul prin coaliţia de guvernământ.

Mesajul care a oripilat TOATĂ AUSTRIA

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: