Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Marea Britanie: Poliţia se teme de o creştere a fraudelor comise de români asupra ATM-urilor în timpul JO


Poliţia britanică se teme de o creştere a infracţiunilor la bancomate în timpul Jocurilor Olimpice din această vară de la Londra, în timp ce monopolul în astfel de infracţiuni este deţinut de români, se arată într-un documentar al postului de televiziune ITV1, care va fi difuzat joi seara, informează Mediafax.

Potrivit paginii electronice a postului de televiziune ITV1, acesta va difuza joi seara, la ora locală 21.00 (23.00 ora României) un documentar intitulat Fraud Sqaud despre grupările de crimă organizată care obţin milioane de euro din infracţiunile comise la ATM-uri. Acesta arată cum bandele folosesc echipamente variate şi sofisticate pentru a le fura clienţilor banii din conturile bancare. Printre ele se numără camere de luat vederi secrete care înregistrează codul pin şi echipamente de copiere a cardurilor. Unele bande au realizat chiar un ATM fals.

"Infractorii încearcă în mod constant şi îşi îmbunătăţesc tehnologia pentru a învinge tehnologia băncilor", a declarat directorul departamentului de poliţie pentru infracţiuni cu carduri bancare, Paul Barnard. El susţine că majoritatea fraudelor la ATM-uri sunt comise de cetăţeni români. O singură naţionalitate are monopolul acţiunii, echipamentului şi recompensei, susţine el.

În primele trei luni ale lui 2011, detectivii au identificat 120 de români care au legături cu infracţiunile la bancomate. "De fapt 92 la sută din fraudele la bancomate din ţară smt comise de cetăţeni români. Comunităţi foarte, foarte închise, bande foarte închise", a declarat Barnard.

Astfel de infracţiuni sunt foarte profitabile, iar competiţia este acerbă.

…  

Marea Britanie: Poliţia se teme de o creştere a fraudelor comise de

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: