Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

MAE: Austria susţine aderarea României la Schengen


Bucureşti, 22 oct /Agerpres/ – Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a avut luni o întrevedere bilaterală cu vicecancelarul federal şi ministrul Afacerilor Europene şi Internaţionale, Michael Spindelegger, care a exprimat susţinerea Austriei în ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen, informează un comunicat MAE.
Potrivit sursei citate, în cadrul întrevederii, care a avut loc în marja participării la cea de-a doua reuniune informală a miniştrilor de Externe din statele riverane Dunării, care s-a desfăşurat la St. Pölten, a fost evidenţiat caracterul excelent al relaţiilor dintre cele două state, consistenţa şi dinamica dialogului bilateral la nivel înalt, convergenţa poziţiilor pe teme de interes comun de pe agenda regională şi europeană, precum securitatea energetică, Parteneriatul Estic, regiunea Mării Negre etc.

MAE arată că partea austriacă şi-a manifestat interesul faţă de subiecte de pe agenda europeană precum Republica Moldova, Marea Neagră, "unul dintre proiectele strategice ale Austriei".

"În context, ministrul Corlăţean a evidenţiat sprijinul României pentru statele din cadrul Parteneriatului Estic în aprofundarea relaţiei acestora cu UE. A subliniat progresele înregistrate de R. Moldova în procesul de negociere a Acordului de asociere cu UE, precum şi a celui privind liberalizarea vizelor, solicitând sprijin autorităţilor austriece pentru impulsionarea acestor negocieri", precizează MAE.

Corlăţean a subliniat importanţa dimensiunii externe a Strategiei UE pentru regiunea Dunării şi necesitatea asigurării unei vizibilităţi internaţionale a Dunării în conexiune cu regiunea Dunării, dar şi importanţa asigurării unei finanţări adecvate pentru proiecte promovate în Strategia UE în viitorul cadru financiar multianual (2014-2020).

De asemenea, cei doi oficiali au abordat aspecte de ordin economic şi financiar din perspectiva poziţiei Austriei de principal partener economic european al ţării noastre. În pofida contextului economic internaţional dificil, Austria şi-a menţinut locul al doilea în topul principalilor investitori străini în România şi locul al optulea după volumul schimburilor comerciale.

În context, a fost salutat faptul că în 2011, pentru prima dată de la începutul crizei financiar-economice, volumul schimburilor comerciale româno-austriece a depăşit trei miliarde de euro iar exporturile româneşti au depăşit valoarea de un miliard.

Ministrul Titus Corlăţean a invitat companiile austriece să se implice în programul de privatizare promovat de Guvernul român.

MAE: Austria susţine aderarea României la Schengen

Comentarii

Comentarii

One Response to MAE: Austria susţine aderarea României la Schengen

  1. Let’s take for example a Cmaj7. The chord is played with a C, E, G and B. On the first inversion, you will be getting an E, G, B and C

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: