Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Luat direct de pe patul de spital şi extrădat în Austria, unde e cercetat pentru jaf

Omul de afaceri sucevean Vasilică Puşcaşu, pe numele căruia a fost emis mandat european de arestare pentru jaf armat, a fost extrădat azi, el fiind transportat cu un avion şi escortat de doi poliţişti şi un medic austriac.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul formulat de Vasilică Puşcaşu faţă de măsura extrădării în Austria, unde este acuzat de autorităţi de jaf armat. Potrivit unor surse judiciare, Vasilică Puşcaşu a fost preluat, în noaptea de miercuri spre joi, din Spitalul Judeţean Suceava unde a fost operat recent de hernie de disc, şi a fost transportat la Bucureşti de unde a fost urcat într-un avion care a decolat în cursul dimineţii de joi.

Vasile Puşcaşu a fost reţinut, în 11 ianuarie, de poliţiştii suceveni, la acţiune participând şi poliţişti din Direcţia de Investigaţii Criminale, precum şi o echipă de poliţişti austrieci. Omul de afaceri sucevean este acuzat că în zilele de 1 şi 7 aprilie 2005, împreună cu un alt individ, a intrat înarmat în două sucursale bancare şi a dat spargere. Aceştia ar fi plecat cu 265.000 de euro de la o bancă din Oberdorf şi cu 70.000 de euro la una din Klagenfurt. Vasile Puşcaşu susţine că este nevinovat şi că în cazul său este vorba de o confuzie nefericită pentru el.

Luat direct de pe patul de spital şi extrădat în Austria, unde e cercetat pentru jaf

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: