Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Jurnalul Romanescu din Austria : Interviu în exclusivitate cu Andrei Popov, ambasadorul demisionar al Republicii Moldova în Austria

Andrei Popov, diplomat și politician din Republica Moldova, fost ambasador al Republicii Moldova în Austria și în Slovacia, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova și fiul fostului ministru de externe al Republicii Moldova Mihai Popov. Cu o carieră bogată în politică, Popov a rămas un diplomat cu picioarele pe pământ, cu demnitatea în suflet și cu dragostea de țară în inimă.

Vorbitor de limba română (maternă), rusă și engleză, fostul ambasador a avut amabilitatea de a ne acorda un interviu în exclusivitate, în care a vorbit, printre altele, despre decizia de a-și da demisia, despre impresia pe care i-a lăsat-o capitala austriacă și despre planurile sale de viitor.

Vă prezentăm mai jos conținutul interviului și vă dorim vizionare plăcută!

sursa :  www.jurnalulromanesc.at

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: