Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Joburi pentru români în Austria, pe salarii de 800-2.000 euro

Angajatorii din Austria, ţara cu cea mai mică rată a şomajului din UE (doar 3,9% în septembrie), caută muncitori români, pentru salarii care încep de la 800 de euro lunar şi pot ajunge la 2.000-2.500 euro net.
Austria s-a aflat pe locul 7 luna trecută în preferinţele românilor care şi-au căutat un loc de muncă în străinătate, potrivit unei statistici întocmite de Tjobs.ro.

Cele mai multe joburi care li se oferă românilor în Austria sunt în domeniul îngrijirii de bătrâni. Salariile oferite pentru această ocupaţie variază între 800 şi 1.400 de euro lunar, însă cunoaşterea limbii germane la nivel mediu este o condiţie obligatorie (vezi detalii aici).

Angajatorii austrieci caută de asemenea personal calificat în industria forestieră. Salariile oferite pentru drujbişti calificaţi şi cu experienţă sunt de 1.200 euro net, iar contractele intermediate de ANOFM se încheie pe 6 luni, cu posibilitate de prelungire (vezi aici).

Alte oferte adresate românilor pentru Austria sunt în producţia de nave. Se caută în special lăcătuşi mecanici, pentru salarii de peste 2.000 de euro lunar. Postul presupune activităţi de asamblare, punere în funcţiune şi mentenanţă echipamente navale (turbine hidraulice, turbine cu abur si gaz, alternatoare, valve, rotoare, elice). Vezi detalii aici.

Medicii şi asistentele medicale sunt, de asemenea, extrem de curtaţi în Austria, pentru salarii de început de 2.000-2.500 de euro. Cunoaşterea limbii germane la nivel mediu este obligatorie în cele mai multe cazuri.

Joburi pentru români în Austria, pe salarii de 800-2.000 euro

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: