Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Guvernatorul Băncii Naţionale a Austriei: Sfârşitul monedei euro ar declanşa o explozie în Europa

Sfârşitul monedei euro ar fi din punct de vedere politic, dar şi economic "un masiv pas înapoi pentru întreaga Europă", a afirmat guvernatorul Băncii Naţionale a Austriei într-un interviu acordat cotidianului austriac Der Kurier, potrivit Agerpres.

O Europă fără moneda euro ar fi un masiv pas înapoi, a afirmat Ewald Nowotny, după ce, cu o zi înainte şeful Erste Group, Andreas Treichl, declarase, într-un interviu acordat revistei Trend şi preluat luni de postul austriac public de televiziune ORF şi principalele cotidiene austriece, că îşi poate imagina foarte bine o Europă fără o monedă unică.

"Uniunea monetară funcţionează mai bine cu monedă unică.O dizolvare a monedei euro nu ar fi un proces izolat şi ar atrage după sine o explozie economică în UE", a subliniat Nowotny."Efectele pe care le-ar avea acest lucru asupra ocupării locurilor de muncă, dezvoltării economice, exporturilor şi băncilor nu pot fi apreciate cu exactitate şi nu trebuie sub nici o formă minimalizate", a afirmat Nowotny.
Continuarea dezvoltării uniunii economice într-o uniune monetară este nu numai logică, ci şi pozitivă, a apreciat guvernatorul OeNB, adăugând că o uniune economică funcţionează mai bine cu o monedă comună, dar că uniunea monetară solicită disciplină din partea membrilor ei.

"Aici s-a comis o greşeală. Din acest motiv trebuie să se implementeze reforme, pentru a stabiliza din punct de vedere fiscal şi politic uniunea monetară", a afirmat guvernatorul OeNB. Nowotny şi-a exprimat temerile în legătură cu amânarea intrării în vigoare a MES (Mecanismului European de Stabilitate)."

Eurobondurile vor putea fi introduse de abia în momentul în care va exista o uniune fiscală. Până atunci este necesară aplicarea de paşi intermediari, precum consolidarea MES", a mai spus guvernatorul OeNB.

Ewald Nowotny, guvernator al Băncii Naţionale a Austriei şi membru al Consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE), a afirmat de asemenea că BCE ar prefera ca EFSF (Fondul European de Stabilitate Financiară) să cumpere obligaţiuni de stat.

"EFSF are opţiunea de a cumpăra obligaţiuni de stat pe piaţa secundară", a spus Nowotny în interviul acordat Der Kurier. ‘BCE a salutat această posibilitatea deoarece nu doreşte să continue propriul program de a cumpăra obligaţiuni de stat’.

Nowotny a mai afirmat că se aşteaptă ca la summitul UE prevăzut pentru această săptămână să se definească direcţia generală a măsurilor de combatere a crizei datoriilor din zona euro. Aceste măsuri trebuie mai apoi elaborate în detaliu după summit, a mai spus el.

Guvernatorul Băncii Naţionale a Austriei: Sfârşitul monedei euro ar ..

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: