Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Fostul ambasador austriac la București: Salariile românilor sunt prea mici, administrația este încă prea slabă, corupția este un obstacol în calea investițiilor

Ambasadorul Austriei, Michael Schwarzinger, și-a încheiat recent misiunea la București, vorbind deschis despre problemele pe care România le mai are de rezolvat în ochii Occidentului.

Schwarzinger, deși a petrecut un sfert din cei 25 de ani de carieră diplomatică în România, povestește că a avut un șoc relativ mare când a sosit pentru prima dată aici, în 1992.
”pentru noi ca şi observatori care veneam din Austria, standardul de viaţa era o problemă evidentă şi ne-am confruntat cu ea. Cred că şi pentru copiii noştri, să vadă maşinile, drumurile, aspectul Bucureştiului de la acea vreme a fost o schimbare enormă faţă de ceea ce aveam noi în Austria”, a povestit diplomatul într-un interviu pentru Digi24.

Vorbind despre economia României, austriacul crede că salriile sunt mici, dar spune că acest lucru corespunde și cu productivitatea locului de muncă.

http://www.b1.ro/stiri/eveniment/fostul-ambasador-austrian-la-bucure-ti-salariile-romanilor-sunt-prea-mici-administra-ia-este-inca-prea-slaba-corup-ia-este-un-obstacol-in-calea-investi-iilor-92365.html

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: