Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Fitch confirmă ratingul Austriei, dar va urmări cu atenţie băncile … ‎


Agenţia de evaluare financiară Fitch a confirmat marţi ratingul suveran al Austriei, însă a avertizat că va urmări cu atenţie băncile austriece, principalii creditori din Europa Centrală şi de Est, precum şi acţiunile la nivelul zonei euro
de combatere a crizei datoriilor.

În România sunt prezente băncile austriece Erste, prin Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank şi Volksbank. De asemenea, grupul italian UniCredit este prezent în România prin intermediul UniCredit Bank Austria, care controlează operaţiunile băncii din Europa Centrală şi de Est. Băncile, criza din zona euro, dar şi flexibilitatea economică şi măsurile de consolidare a finanţelor statului, factori analizaţi de Fitch, au avut rol important şi în decizia agenţiei rivale Standard & Poor’s, din ianuarie, de a retrograda Austria de la nivelul maxim "AAA", potrivit Reuters.

Fitch confirmă ratingul Austriei, dar va urmări cu atenţie băncile

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: