Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

După bănci şi petrol, austriecii au pus ochii pe viile Transilvaniei ‎

România a devenit atractivă pentru oamenii de afaceri austrieci nu doar prin petrolul sau băncile sale, ci, mai nou, prin podgoriile însorite din Transilvania, Moldova sau Oltenia.

Vinurile româneşti au un gust deosebit şi sunt pe placul occidentalilor, spun investitorii, care s-au orientat doar către vinurile premium pe care să le poată exporta în Vest. „Străinii caută vinuri noi, sunt sătui de vinurile sud-africane şi de vinurile australiene.

Avem, astfel, o nişă importantă pe care putem intra şi, cu o promovare bună, vinul nostru poate avea succes“, spune Willi Opitz, oenologul austriac al companiei amb Wine, care a lansat pe piaţă vinul Liliac, produs în regiunile Batoş şi Vermes Lechinţa, din judeţele Mureş şi Bistriţa-Năsăud şi pe care vor să-l vândă în Austria, dar şi în Anglia sau Germania.

După bănci şi petrol, austriecii au pus ochii pe viile Transilvaniei

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: