Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Die Presse (Austria): Ciondăneală româno-bulgară pe 17 kilometri … ‎


Bulgaria şi România se află în mijlocul unei dispute în termeni amicali cu privire la graniţa lor maritimă, “ciondăneala” vizând o controversată suprafaţă de 17 kilometri pătraţi despre care se presupune că ar adăposti importante zăcăminte de petrol şi gaze, relatează cotidianul austriac Die Presse. Ziarul austriac crede că ambele ţări doresc rezolvarea rapidă a chestiunii, afirmând chiar că, pentru a calma furtuna pe care chiar el a stârnit-o cu nişte declaraţii pentru un post de televiziune, ministrul român de Externe Cristian Diaconescu depune eforturi intense. El crede, susţin cei de la Die Presse, că se va putea ajunge rapid la un acord cu privire la această frontieră de stat, refuzând să accepte ideea că există vreun conflict teritorial între Sofia şi Bucureşti. “Această chestiune nu este un motiv de ceartă, ci de negocieri”, crede Diaconescu, citat de Die Presse.

Jurnaliştii austrieci reamintesc faptul că, prin declaraţia sa de luna trecută pentru Digi 24, Diaconescu “a reaprins o discuţie care datează de aproape două decenii privind frontiera maritimă dintre cele două state membre UE”. “Nu trebuie nimeni să se supere, nu trebuie nimeni să se enerveze pentru că sunt domenii de interes naţional pentru ambele state şi care la un moment dat ar trebui totuşi să fie rezolvate pentru că iată apar, să spunem, probleme de exploatare, de concesiune”, a afirmat atunci ministrul de Externe.

Die Presse (Austria): Ciondăneală româno-bulgară pe 17 kilometri

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: