Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Denis Diaconu – „Gladiator” de top al hocheiului gălățean și cel mai bun jucător al echipei austriece Wiener Eisloven

Un elev bun, un șahist inteligent și un hocheist exploziv

Denis Diaconu este elev în clasa a V-a la școala "Mihai Viteazul" din Galați și sportiv al Clubului Dunărea, la hochei pe gheață, antrenat de Cristi Munteanu. Născut în satul Șivița, Denis a fost remarcat la selecția efectuată de antrenorul său, care era hotărât să le dea o șansă în acest sport și copiilor din împrejurimile Galațiului. Marian Buholțeanu din Șendreni, frații Andrei și Ionuț Andrișoi, Ciprin Zlate, Bianca Bobu și Denis Diaconu din Șivița au avut curajul și bucuria de a se alătura echipei Gladiators Galați. De aproape 5 ani aceștia fac naveta zilnic la Galați, fiind toți colegi la aceeași școală și aceeași echipă. Bianca, Ionuț și Ciprian sunt portarii echipelor de juniori U10, U12 și respectiv U14, care duc responsabilitatea majoră a apărării, iar Denis este de departe atacantul numărul 1 al celor de la U12. Talentul unui sportiv este încununat de muncă și ambiție, în așa fel încât Denis Diaconu este as
tăzi și căpitanul echipei Gladiators Galați U14.

De la Șivița la Viena

În urma deplasărilor în Austria de anul trecut și în acest sezon, când Gladiatorii au avut privilegiul să participe în Campionatul Național austriac la categoria de vârstă U13, de unde s-au întors cu rezultate foarte bune, Denis a fost remarcat și invitat să joace în finala campionatului de acolo alături de echipa Wiener Eisloven. Pentru Gladiatori acest lucru însemna o pierdere, fiindcă aveau nevoie de el la meciurile din țară, dar pentru Denis, poate șansa vieții lui. "Aș fi mândru ca fiecare din elevii mei să aibă șansa de a juca pentru echipe din străinătate. Acest lucru ne-ar certifica valoarea. Nu voi sta niciodată în calea sportivilor mei, ba din contra, îi încurajez să-și urmeze visul, iar dacă ei sunt acolo, sunt și eu împreună cu ei, prin tot ce i-am învățat. Sunt sigur că Denis nu va fi un caz singular în acest sens. Am copii talentați în echipă, trebuie doar să-și dorească și să conștientizeze și vor ajunge dep
arte", spune antrenorul Cristi Munteanu.

One Man Show la Wiener Eisloven

La numai 11 ani, departe de familie, Denis a reușit să facă senzație în timpul meciurilor, dovedind o capacitate de concentrare uimitoare. Timp de 2 săptămâni, acesta a jucat 6 meciuri, în care a reușit să înscrie 5 goluri din totalul de 7 ale echipei. În meciul cu HC Innsbruck (2:2), Denis a dat un gol și o pasă de gol, cu Vienna Tigers (5:1), singurul gol al echipei a fost dat de Denis, EC VSV vs. WE-V (1:1), gol Denis, EC VSV vs. WE-V (0:1), gol Denis și WE-V vs. LLZ Stmk Sud/Graz 99ers (3:2), 2 goluri Denis. Astfel golurile lui au urcat echipa cinci locuri în clasament, WEV terminând în "final ten" pe locul 5 și tot pe locul 5 s-a situat și Denis în clasamentul marcatorilor, din 200 de juniori înscriși în campionat. Probabil numărul 5 de pe tricoul austriac i-a purtat noroc și i-a adus titlul de cel mai bun jucător al echipei WEV Wienier Eislowen.

Români în echipele austriece
 
Pe lângă Denis Diaconu, au mai fost cooptați și alți Gladiatori în echipele vieneze: Dragoș Petrică, care a fost în imposibilitate de joc din cauza unei accidentări, Raul Maftei și Robert Balaban la U10. Antrenorul de la Wiener Eisloven de origine română, Aurel Voican, s-a arătat încântat și mândru de acești copii, manifestându-și dorința de a menține colaborarea cu Gladiatorii.
 
Denis Diaconu – "Gladiator" de top al hocheiului gălățean și cel mai bun jucător al echipei austriece Wiener Eisloven

De Tatiana Scurtu-Munteanu

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: