Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

Comunicat de presă – Institutul Cultural Român de la Viena

„Oameni obișnuiți’ de Gianina Cărbunariu în premieră internațională la Wiener Festwochen 2016 Premiera internațională cu ‘Oameni obișnuiți’ de Gianina Cărbunariu are loc în cadrul festivalului austriac Wiener Festwochen 2016. Spectacolul se va More »

 

Delegaţie culturală reşiţeană în Austria

O delegaţie culturală reşiţeană condusă de Erwin Josef Ţigla, preşedintele
Forumului Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin, s-a deplasat începând cu 28 martie în Landul austriac Vorarlberg.
În cadrul unei manifestări culturale complexe care se va desfăşura
la biblioteca orăşenească din Dornbirn, Ţigla va vorbi despre germanii din Banatul Montan, după care scriitoarea de limbă germană Edith Guip-Cobilanschi va lectura din creaţia proprie, dedicată Banatului Montan. Încununarea manifestării culturale o va înfăptui vernisajul unei expoziţii de icoane ale artistei plastice reşiţene Maria Tudur.

Intermediarul acestei manifestări culturale este Casa Europei din
Neumarkt, cu care etnia germană din Banatul Montan întreţine relaţii încă din

…  

Delegaţie culturală reşiţeană în Austria

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: