Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Dalai Lama, în Austria ‎


Cel de-al 14-lea Dalai Lama (Tenzin Gyatso), liderul spiritual al budiştilor tibetani, a ajuns în Austria unde se va afla până la 27 mai. Pe parcursul şederii în Austria Dalai Lama se va întâlni cu cancelarul austriac social-democrat Werner Faymann.
Liderul spiritual al budiştilor tibetani se va întâlni, pe parcursul şederii în Austria, cu cancelarul austriac social-democrat Werner Faymann, informează AFP. Apoi, Dalay Lama va vizita Klagenfurt, Salzburg şi Viena. Beijingul îl consideră pe Dalai Lama, 76 de ani, retras în prezent din viaţa politică şi care trăieşte în exil în India din 1959, ca un lider separatist antichinez. China a protestat împotriva vizitelor precedente ale acestuia în Austria, precum şi cu ocazia emiterii unui timbru austriac cu efigia liderului spiritual tibetan.

Un purtător de cuvânt al cancelariei, Nedjelko Bilalic, a precizat că Werner Faymann se va întâlni cu Dalai Lama într-un context religios, în compania cardinalului-arhiepicop de Viena, Christoph Schönborn. Liderul spiritual tibetan Dalai Lama are o relaţie specială cu Austria deoarece, între 1946 şi 1951, unul dintre profesorii săi din Lhassa, atunci capitala Tibetului, a fost alpinistul austriac Heinrich Harrer, controversat din cauza orientării sale pronaziste în anii 1930 şi 1940.

Dalai Lama, în Austria

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: