Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

Comunicat de presă – Institutul Cultural Român de la Viena

„Oameni obișnuiți’ de Gianina Cărbunariu în premieră internațională la Wiener Festwochen 2016 Premiera internațională cu ‘Oameni obișnuiți’ de Gianina Cărbunariu are loc în cadrul festivalului austriac Wiener Festwochen 2016. Spectacolul se va More »

 

Cutremur puternic în Austria

CUTREMUR ÎN AUSTRIA. Un cutremur cu magnitudinea 4,5 a avut loc sâmbătă după-amiază în sudul Austriei, la frontiera cu Slovenia, a anunţat Centrul austriac de meteorologie şi geodinamică ZAMG, relatează AFP.
"Sâmbătă, 2 februarie 2013, un cutremur s-a produs, la ora (locală) 14.35 (15.35, ora României), în zona Eisenkappel din (landul austriac) Kärnten şi a atins o magnitudine de 4,5. Seismul a fost resimţit puternic", a anunţat a ZAMG.
Cutremurul a avut loc în masivul alpin Karavanke. Nicio informaţie cu privire la eventuale pagube materiale nu era disponibilă.

În urmă cu aproape două luni, alt cutremur, cu magnitudinea de 4,3, a fost resimţit în Karavanke, de partea slovenă, la aproximativ 25 de kilometri sud-est de frontiera cu Austria.

Cutremur puternic în Austria

 

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: