Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Cum îşi promovează austriecii turismul în Constanţa‎

Reprezentanţii unui birou de promovare a mai multor regiuni din Austria au ajuns la malul Mării Negre pentru a atrage turişti.

În 2008, peste un milion de turişti români şi-au petrecut vacanţa în Austria. Numărul lor a scăzut la 850.000 anul trecut, din cauza crizei. Nu este poate o coincidenţă că imediat ce a început declinul 12 regiuni şi mai multe hoteluri au început o promovare agresivă în România, prin deschiderea unui birou în Cluj. Reprezentanţii acestuia au realizat un tur prin cinci oraşe ale ţării care aduc cei mai mulţi turişti în Austria, unul dintre ele fiind Constanţa.

Să strângi laolaltă mai multe regiuni şi hoteluri care să investească pentru promovare nu a fost uşor, dar reprezentanţii acestora au înţeles că aşa pot creşte numărul de turişti. Şi au făcut acest lucru chiar dacă numărul total de turişti din Austria nu a scăzut din cauza crizei. "Românii sunt printre cei mai cheltuitori turişti, se află în top cinci dintr-un clasament de 60 de ţări pe care le monitorizăm", a explicat Hans Wallner, proprietarul Austria Incoming, interesul pentru ţara noastră. Este elocvent şi faptul că România a fost prima aleasă pentru o astfel de promovare, birouri similare urmând a fi deschise în viitor în Cehia, Polonia şi Rusia, în viitorul mai îndepărtat. Austriecii nu fac însă numai promovare. Prin intermediul unui site ei se adresează atât clienţilor direcţi, cât şi agenţiilor de turism, care pot comanda sejururi prin intermediul lor.

În România, eforturile de promovare a turismului se lovesc de multe ori de reticienţa actorilor din domeniu. Cu greu, în urmă cu câţiva ani, pe litoral s-a înfiinţat Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral – Delta Dunării, care se confruntă însă şi astăzi cu o problemă acută, şi anume lipsa finanţării. Ea funcţionează numai din taxele plătite de membri, cum ar fi consiliile judeţene din Constanţa şi Tulcea, hotelieri, câteva primării şi puţine hoteluri. Diferenţa de finanţare faţă de Austria Incoming este enormă şi se reflectă şi în numărul infim de turişti străini care ajung pe litoralul românesc: numai 45.711 în 2011.

 

 

Cum îşi promovează austriecii turismul în Constanţa

Romania Libera În urmă cu 8 ore

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: