Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Cum au devenit trei romani milionari: Posta austriaca a cumparat 26% dintr-o afacerea lor


Posta austriaca, cu afaceri de 2,3 mld. euro, a intrat pe piaA­ta prin achizitia a 26% din firma PostMaster, pentru a se pregati sa castige business atunci cand monopolul Postei Romane va expira, iar piata serviciA­ilor postale se va liberaliza. "Marimea pietei, numarul mare de companii austriece si mai ales liberalizarea serviciilor postale din 2013 (cand Posta Romana isi pierde monopolul pe trimiterile postale sub 50 de grame – n. red.) au fost elementele pe care le-am luat in considerare cand am decis sa intram pe piata locala", a declarat Andreas Dragosits, director pe divizia de mail a Postei austriece.

Statul austriac detine 51% din posta, restul fiind pe Bursa de la Viena. Compania PostMaster a fost fondata in 2007 de trei romani, Radu Potolea, Mihai Preotescu si Mihai Balaj, si a ajuns la afaceri de 6,7 mil. euro anul trecut. Tranzactia, a carei valoare nu a fost facuta publica, marcheaza intrarea unui rival redutabil pentru Posta Romana, dar si pentru Posta franceza, care a cumparat 60% dintr-o companie locala de distributie pliante in cutii postale.(ZF.ro)

Cum au devenit trei romani milionari: Posta austriaca a cumparat 26% dintr-o afacerea lor

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: