Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

CRĂCIUN VIENEZ Turişti ademeniţi cu prăjitura Mozart, cu tortul Sacher şi cu cremvuşti prăjiţi

La târgurile de de Crăciun din Viena, pofticioşii şi flămânzii sunt "victime" sigure în faţa bunătăţilor puse la vânzare. Deşi nu sunt specialităţi rare sau greu de gătit, prezentarea şi varietatea atrag clienţi non-stop. Este încă o lecţie de turism cu care vienezii demonstrează că înfruntă criza cu succes.

Aproape toate meniurile din Viena conţin şniţelul vienez şi tortul Sacher, două produse tradiţionale pe care orice turist trebuie să le mănânce dacă ajunge în capitala Austriei şi vrea să guste din specificul local. Cu diferite ocazii, cum ar fi acum târgurile de Crăciun, prăjiturile şi mâncărurile cunoscute pot fi cumpărate din stradă. La târgul de Crăciun de la Rathaus, din faţa primăriei vieneze, sunt zeci de căsuţe care au vitrine uriaşe pline cu prăjituri, cu biscuiţi umpluţi, gogoşi uriaşe sau ştrudel cu mere

…..

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: