Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Cotidianul economic austriac Wirtschaftsblatt propune o „privire meticuloasă asupra evenimentelor politice din România”, într-un editorial intitulat: ”Ceva este putred în România”.


Cotidianul economic austriac Wirtschaftsblatt propune o "privire meticuloasă asupra evenimentelor politice din România”, într-un editorial intitulat: ”Ceva este putred în România”. Jurnalista Eva Konzett se arată preocupată de regulile jocului în disputa de la Bucureşti. "În sport este o chestiune de corectitudine, ca regulile să nu fie schimbate în timpul jocului. Într-un sistem democratic este piatra de temelie pentru procesele sociale. În România, acest concept a ajuns în derivă. Deşi Biroul Electoral Central a anunţat rezultatele finale ale referendumului pentru suspendarea preşedintelui, Curtea Constituţională amână luarea unei decizii. În mod oficial, referendumul nu a atins cvorumul necesar pentru a putea fi validat, astfel că Traian Băsescu rămâne în funcţie. Cvorumul rămâne tema principală la Bucureşti. USL contestă valabilitatea listelor electorale. Ei solicită actualizarea listelor electorale şi eliminarea din liste a românilor aflaţi în străinătate. Cu greu am putea scăpa de senzaţia că cineva încearcă să corijeze un rezultat, uzând în acest scop de mijloace extreme. După UE a venit rândul SUA să îşi exprime îngrijorarea pentru evenimentele de la Bucureşti. România, în schimb, nu pare prea interesată de încrederea partenerilor. Întrebarea este: care sunt interesele ascunse. Sau aşa cum ar spune Shakespeare: Este deja nebunie sau totuşi o nebunie cu tâlc?”, se întreabă Eva Konzett în Wirtschaftsblatt.

Cine pierde, cine câştigă
Tot din Austria, Wiener Zeitung remarcă: ”războiul din jurul politicii şi justiţiei din România intră într-o fază decisivă”. "Curtea Constituţională va decide la data de 21 august finalitatea referendumului din România. Listele electorale din România au devenit punctul central al unor mustrări internaţionale intense. După Uniunea Europeană, a venit rândul SUA să îşi exprime îngrijorarea faţă de situaţia din România. În acest sens, ministrul de Externe, Hillary Clinton, l-a trimis pe Philip Gordon pentru o vizită fulger la Bucuresti. Replica premierului Ponta a venit prompt: imaginea defăimată a României în străinătate este în proporţie de 100% meritul lui Traian Băsescu. Criza politică gravă din România nu şi-ar găsi sfârşitul nici în cazul în care referendumul ar fi invalidat din cauza neatingerii cvorumului necesar. Ea va continua cel puţin până la alegerile parlamentare. De pe urma întoarcerii lui Băsescu cel mai mult are de pierdut preşedintele interimar Crin Antonescu. Pentru Guvernul Ponta, întoarcerea preşedintelui suspendat va reprezenta de asemenea un coşmar”, consideră jurnaliştii de la Wiener Zeitung.

mai mult la :

http://www.jurnalul.ro/observator/wiener-zeitung-pentru-guvernul-ponta-intoarcerea-presedintelui-suspendat-va-fi-un-cosmar-621486.htm

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: