Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

Comunicat de presă – Institutul Cultural Român de la Viena

„Oameni obișnuiți’ de Gianina Cărbunariu în premieră internațională la Wiener Festwochen 2016 Premiera internațională cu ‘Oameni obișnuiți’ de Gianina Cărbunariu are loc în cadrul festivalului austriac Wiener Festwochen 2016. Spectacolul se va More »

 

Cotidianul austriac Die Presse: ”PD-L se automutilează”


Intr-o analiză a situaţiei politice din ţara noastră, intitulată "Partidul de guvernământ din România se automutilează”, jurnaliştii austrieci de la cotidianul Die Presse pun accent pe scandalurile care macină în ultimul timp Partidul Democrat-Liberal.

"Scandalurile macină partidul apropiat preşedintelui Băsescu. Şeful partidului nu varsă nici o lacrimă pentru plecarea intelectualului vizionar deranjant”, notează Die Presse, cu referire, fără a-l nominaliza, la Cristian Preda.

"’În partidul nostru toţi sunt intelectuali” – a comentat fostul premier Emil Boc excluderea lui Cristian Preda din conservatorul Partid Democrat-Liberal. Vizionarul din aripa reformatoare a partidului rănit şi-a permis să catalogheze drept greşită numirea unui simbol populist din cadrul partidului, drept candidat PD-L la funcţia de primar al Capitalei”, subliniază jurnaliştii austrieci.

…   Cotidianul austriac Die Presse: ”PD-L se automutilează”

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: